Pagina's

donderdag 27 augustus 2015

Zomerzwanen Bambiblauw meets Ileana dress Compagnie M.

Ik was onmiddellijk verkocht toen ik het stofje bij Bambiblauw te koop zag.  De zomerzwanen zijn in 2 versies te verkrijgen in groot en klein. Dit is de grote versie, maar de kleine heb ik hier ook liggen ;).

Bambiblauw heeft stof laten maken met deze fantastische print van de Melkbrigade. Dit kon ik niet aan mij voorbij laten gaan!

Zo blij als een kind was ik :)

Eindelijk een gelegenheid gevonden om dit supermooie stofje te gebruiken.
Zaterdag hebben we een trouwfeest, en dit stofje is daar ideaal voor.

Alleen jammer, het kleedje is wat kort uitgevallen naar mijn gedacht. Zal zeker niet doorgedragen kunnen worden op deze manier. Alleen een boordje aan de onderkant zou een oplossing kunnen zijn. En de rimpelrok kon iets beter! De zwanen staan niet zoals het moet. Maar ja wat doe je als je stof op is! Voorlopig zal ze het zaterdag zo dragen. 

Ik heb hiervoor het patroon van de Ileana dress van Compagnie M. voor de tweede maal gebruikt. Alleen heb ik i.p.v. de halve cirkelrok een rimpelrok gemaakt. De onderrok is wel een cirkelrok. Deze tip heb ik van een geweldige naaimadame overgenomen, Kaatjesnaaisels. Waarvoor dank :)! Het knopenpat heb ik achterwege gelaten. Zou zonde zijn om de mooie zwanen te verstoppen. Het kraagje is vastgestikt!  

En deze keer geen foto's met model. Ze heeft er vandaag geen zin in ;)

Misschien kan ik zaterdag wat foto's nemen, en plaats ik ze achteraf.

 Met zakjes!
Hier zijn de foto's dan :)En nu gaan we vertrekken :)
zaterdag 22 augustus 2015

Eindelijk is mijn Ileana jurkje af!

Na een hele week hard werken heb ik eindelijk de Ileana jurk kunnen afmaken. Alles lag al mooi voorgeknipt klaar, maar ik vond geen tijd om te naaien.

Vandaag was het eindelijk zover!
Zo blij met het resultaat :). En wat een leuk patroon! Deze Ileana met kapmouwen zal er eentje zijn voor in de herfts/winterkleerkast. 

En zoals je ziet heb ik het weer gecombineerd met okergeel. Valt het op dat ik dat wel een mooi kleurtje vind ;). Het lijkt ook wel overal bij te passen, of ben ik mis?

Cirkelrokjes zijn bij de jongste het meest geliefd. Dus hier heb ik al zeker een winner mee!
En in plaats van contrasterende stofjes heb ik gekozen om alles met een contrasterende paspel te maken. Ik hou wel van deze afwerking. 

En ja foto's horen er ook bij. Liefst een heleboel :) Attributen helpen wel om foto's te laten nemen. Anders een dikke no no!

Oh ja, nog eens een dikke merci aan mijn naaivriendinnetjes en Marte van Compagnie M. om mij raad te geven i.v.m. de maat :)

Stof: Bloemen Windham Fabric (Klijntje.be)
Schoenen: Pèpè
Kousen: Collegien
Knopen: Veritas
Sjaal: Aymara
Attributen: Rommelmarkt, Hema


maandag 10 augustus 2015

Een babywolkje en een deken.

Tussen de kleedjes in maken we af en toe ook eens iets anders ;).
De vraag is mij al vaak gesteld, waar haal je de tijd. En inderdaad die vraag stelde ik mij ook ;)

Een hele to-do lijst ligt er nog op mij te wachten. Het ene al wat leuker dan het andere. Maar vandaag was dit er eentje die ik kon schrappen.

Het katoentje is van Soft Cactus. Ik gebruikte als tweede laag nicky velours. Flockte er een wolkje op om assorti te zijn met het knuffeldoekje. Het babywolkje heb ik gevonden in een boekje 'Knuffels naaien' van Lisa Sanchis en Maryse Guittet', die ik weet niet meer waar heb gekocht. 

Laat ons hopen dat ze er tevreden mee zijn :)Het kleedje met de verborgen print ;)

En toen kwam ik op het idee om een stofje te laten drukken.  Al meerdere keren stofjes zien passeren met een zelfontworpen print. Elke keer opnieuw stofjes om verliefd op te worden. Dan maar uiteindelijk zelf eentje laten drukken. Maar helaas pindakaas, dit zal er eentje zijn voor onze ogen alleen ;).

Uit dit stofje kon ik alleen een rok of rokgedeelte maken. Dus nog overal moeten zoeken naar een gepast stofje voor het bovenstuk. Blijkbaar toch niet zo gemakkelijk. Een paar keer op goed geluk stofjes in webshops gekocht maar geen enkel die mooi paste. Dan maar alles even opzij leggen en hopen dat ik ooit de juiste stof tegenkom.

Ondertussen is er al een maand verstreken en kwam ik toevallig bij Moens in Antwerpen. De vriendelijke verkoopster was héél behulpzaam en is samen met mij op zoek gegaan naar de geschikte stof. En bingo! Stofje onmiddellijk gekocht en zo snel als het kon in de wasmachine. En daar gingen we weer. Het geschikte model, daar heb ik toch even over zitten tobben. Toen kwam ik op het idee om een dubbele paspel aan de kraag en omtrek te gebruiken. Wel een uitdaging! Maar zo moeilijk kan het toch niet zijn. Als je niet probeert zal je het nooit weten dacht ik. Het was meteen raak! De rest kwam vanzelf. Het basiskleedje van svdhz 1 met een peter pan kraag. 

Superblij met het resultaat! 

Het eerste winterkleedje voor het volgend schooljaar.
Stof: Moens en designontextille
Cardigan: Petit Louie
Sjaal/muts: Aymara
Een prachtig patroon van StraightGrain en twee emmerkes water. 

De Jaanu van StraightGrain, ik was volledig verkocht! Wat een leuk patroontje! Het patroon bestaat uit 2 versies. De Elena en de Norah.
Op meerdere blogs kwam ik deze jurkjes tegen, en iedere keer dacht ik, dit wil ik ook. 
Uiteindelijk het patroontje gekocht. Ik wist meteen welk stofje ik hiervoor zou gebruiken. Het lag al geruime tijd in de kast maar vond er geen geschikt project voor.

Een dikke canvas met appeltjes van Atelier Assemblé die ik ooit eens gekocht heb op een stockverkoop. Het tweede winterkleedje voor het volgende schooljaar. 

Het was wel even zoeken want het waren 2 kleine coupons. Heel even had ik het opgegeven. Maar toen kwam ik op het idee om er rode boord aan te zetten, zo kon ik dan toch dit stofje gebruiken. Oef wat een opluchting! Als ik iets in mijn hoofd heb...

Ik besloot de Norah te maken. Overduidelijk mijn favorietje!
Het patroontje is héél goed uitgelegd, en heb ook weer wat bijgeleerd! Wat is in godsnaam de 'burrito methode'.

Maar als het mooi afwerkt dan gaan we ervoor! Ook al snapte ik er in het begin helemaal niets van ;)

Het kleedje heeft toch wel iets langer tijd ingenomen dan een gewoon basiskleedje met een rimpelrok. Hier wou ik zeker geen fouten maken, en zitten klungelen. Stap voor stap alles goed doorgenomen en een Jaanu kwam vlotjes vanonder de naaimachine. Dit is er eentje die voor herhaling vatbaar is!

Iedereen met een jonge dochter zou er zeker zo eentje moeten hebben!
Ik ben alvast fan! 

En nu de foto's. Niet de favoriete bezigheid van de jongste dochter ;)

Patroon: Jaanu (Norah) Straightgrain
Sjaal: Aymara
Schoenen: Pèpè
Kousen: Collegien (Limonsoda)