Pagina's

zondag 13 september 2015

We love fusion!

We love fusion!

Onder het motto van, nee wij betalen geen 90 euro voor een kleed als we het zelf kunnen maken voor 1/3 van de prijs! Daarmee zijn we gestart :)

Zondag 6 september was het stoffenspektakel in Antwerpen. Daar heb ik dit leuke stofje gevonden bij 'Hippieshop'. Ik had al gehoord en gezien dat dit stofje bij de nieuwe wintercollectie van Fred&Ginger gebruikt is. Een prachtig kleedje, maar nogal prijzig. 

Niet dat ik vies ben om van tijd tot tijd een prijzig kleedje te kopen. Maar als ik het kleedje zelf kan maken, dan weet ik genoeg.

Rap een metertje ingeslagen. Bij nader inzien had ik toch iets meer moeten meenemen!

En nu de vraag welk patroontje ga ik hiervoor gebruiken? Zeker met een metertje en een dochter die sterk is gegroeid. 

Uiteindelijk terug naar het patroontje van Compagnie M. gegrepen, de Ileana jurk. Maar wel met een ander kraagje. Ik krijg er maar niet genoeg van :)

Een tijdje geleden heeft Straightgrain een testversie geplaatst van het nieuwe Tinny jurkje dat binnenkort gelanceerd wordt. Ik was op slag verliefd op het kraagje. Ik hoop dat dit kraagje in het nieuwe patroontje voorkomt. Want het kleedje met de pofmouwen wil ik zeker maken. Het kraagje heb ik nu stiekem gekopieerd omdat ik weer niet kan wachten.

Het moet maar niet zo mooi zijn;)!

Onderaan heb ik een rimpelrokje gemaakt. Omdat dochterlief dat zo graag draagt!

En nu weer een overdosis  foto's ;)
Stofje: Cats on blue van Kokka
Webshop: hippieshop 
Patroon: Ileana Compagnie M./ Kraagje Straightgrain
Schoenen: Pèpè
Kousen: Collegien
Cardigan/trui: JBC