Schotse ruit in een Jaanu jasje van StraightGrainToch al even geleden dat ik een kleedje heb gemaakt. Ik kreeg mezelf niet gemotiveerd om eraan te beginnen door één of andere reden. 

Uiteindelijk terug weer goesting gekregen na het zien van een supermooi kleedje op de blogpagina van Kaatjesnaaisels. Wat een superidee om de plooien van de Jaanu van StraightGrain niet door te stikken. Deze zou en moest ik maken! 

Het stofje had ik een maand geleden gekocht bij Moens in Antwerpen. Een echte schotse ruit zoals het vroeger was.
Het enige verschil is dat ik de zijplooien heb afgeknipt en een ander kraagje heb toegevoegd. Het kraagje heb ik zelf getekend met als basis een bestaand kraagje van Compagnie M. 

Voor de rest heb ik het patroon volledig zo gelaten. Het kleedje is ook volledig gevoerd. Veel te koud om het niet te doen vind ik.

 Patroon: Jaanu StraightGrain (Nora)
Stof: Schotse ruit

Reacties

 1. Reacties
  1. Ik weet zeker dat er nog enkele zullen volgen. Bedankt voor het leuke idee!

   Verwijderen
 2. Zo een schoontje! Ik zie dat ook graag, Schotse ruit. Deze zou hier zo in de kast mogen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. jij hebt een eigen stijl en dat vind ik super!!!!! Ruitjes kocht ik nog nooit... mss wordt het eens tijd om mezelf over die streep te trekken

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw geweldig kleedje! Ik ga deze aanpassingen ook onthouden! Dat kraagje vind ik ook prachtig, van welk patroon van Compagnie M kwam het :)?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt :)! Ik heb hiervoor de Triangular peter pan collar van de Ileana jurk gebruikt. De grootste maat! als je meer uitleg wilt laat maar horen :)

   Verwijderen
 5. supermooi jurkje! Revival van de ruitjes :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. echt heel heel mooi! Ik heb al lang een lap ruitjesstof liggen van de rommelmarkt en denk dat ik me vanavond hieraan waag, zo schoon! Vertrok je van de norah-versie? En die zijplooien afknippen en de jurk volledig voeren, is dat ingewikkeld? Kan je daar kort iet meer over zeggen? Dat bespaart me veel kopbrekers vanavond denk ik. Merci!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Bedankt Miet! Dit is de Nora versie. Ik heb de zijplooien vanaf de armsgaten mooi in a-lijn naar onder afgeknipt. Ik heb voor de voering de handleiding van de Louisa jurk van Compagnie M.gebruikt. Eerst het kleedje volledig maken met rits en dan de voering aan het kleedje naaien. Daarna de mouwen. Hopelijk kan je verder :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Waauw, bedankt voor deze geweldige tips. Ik heb ze er erbij genomen en opgevolgd en heb zelfs schaamteloos de vorm van je kraagje gekopieerd (op basis van de smalle peter pan van de tinny-jurk - het moest maar niet zo geweldig mooi zijn ;-)). Nu hangt er bij ons ook zo een prachtige ruitenjurkje op de kapstok te wachten op de dochter. Dank voor de inspiratie en de tips! Ik lees hier graag mee en laat me graag inspireren door al het moois dat je tevoorschijn tovert.

   Verwijderen
  2. Graag gedaan hoor :)! Nu wel benieuwd naar jouw jurkje!

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts