Pagina's

dinsdag 30 juni 2015

Wat doe je met restjes?

bij het knippen van de Rosalie 2, had ik blijkbaar iets fout gedaan. Hierbij is een lapje stof met volume vlieseline verloren gegaan. En toe kwam ik op een idee. Waarom niet een klein tasje hiermee maken. Nog iets extra voor in de tas om aan de juf cadeau te geven. Alles was al voorbereid. Enkel biais bevestigen, aan elkaar stikken, en een kamsnap. Het tasje was op één twee drie klaar!

Zeg nu zelf, welke vrouw heeft nu genoeg tasjes :)!


Een rechthoek die ik geplooid heb zoals een briefomslag.


zondag 28 juni 2015

Geschenkje voor de juf

Het schooljaar is alweer bijna ten einde. Wat vliegt de tijd snel. 
En elk jaar opnieuw willen we de juf bedanken. Ik moet wel zeggen net zoals vorig schooljaar is dit schooljaar zalig verlopen. Dit verdient een leuk afscheidscadeau.

Toch niet zo gemakkelijk! Wat geef je aan een juf! 
Het was wel zeker dat het iets handgemaakt zou zijn. Iets wat nuttig is en wat ze zeker kan gebruiken. De juf heeft net een nieuw huisje gekocht. Dus daar zijn ook wat mogelijkheden.

Mijn jongste dochter Noor had dit jaar de kangoeroe als symbool. Vorig jaar was ze de vis, dus heb ik voor de juf een grote vis gemaakt. Een snoezelig kussen.

Dit jaar toch net iets moeilijker!

Na veel denken en zoeken toch iets gevonden. Ik wou dit al lang maken. De Rosalie 2 uit 'Mijn Tas'. Met als inhoud een vlaggenlijn om haar nieuwe huisje op te vrolijken.

De tas was niet zo moeilijk om te maken. Wel even moeten doorbijten. Toen ik de rits volledig had genaaid besloot die opeens om stuk te gaan ;). Ik kon wel janken!

Maar de aanhouder wint. Ik heb een nieuwe rits gekocht,  en deze keer de kleur die ik oorspronkelijk wou. Dus eigenlijk was deze tegenvaller toch niet zo erg!

Het stofje aan de buitenkant is van Petit Pan, de nieuwe collectie. De binnenkant is een stofje van bij Bambiblauw (grote ruiten neon oranje). De vlaggenlijn is gemaakt uit allemaal restjes. Heerlijk als iets af is! En hopelijk is de juf ook héél blij!Ah ja, ik weet dat ik heb gezegd dat ik elke dag een kleedje zou plaatsen. Daar ga ik nu werk van maken ;)


woensdag 24 juni 2015

Doorlopende print

Nog 5 kleedjes te gaan!

Niet alle kleedjes die ik heb gemaakt de laatste 3 maanden staan op de blog. 
Ik heb mij voorgenomen om minstens over 1 kleedje te bloggen gedurende 5 dagen. Duimen dat ik ze erop krijg ;).

Ik denk dat ik gewoon het rijtje af ga.

Beginnende met een kleedje met streepjes van Kokka (Happy animals), gevonden bij Lizzy l'oiseau.
Toch wel een uitdaging om de print en streepjes te laten doorlopen!

Na héél lang zoeken is het gelukt!
Gelukkig had ik genoeg stof besteld. Want stof sparen zat er deze keer niet in. 

Bovenstuk van het kleedje is het basiskleedje van svdhz maar dan aangepast.  
Onderaan een rimpelrok. 

Achteraf ook besloten om het wat feestelijker te maken met een tule rimpelrokje. Onderaan afgewerkt met biais. Het rokje hangt niet vast aan het kleedje! Het is ook niet alle dagen feest ;
Hoe laat je de print doorlopen? Dat vertel ik je hieronder :)


 Waarschijnlijk niet volgens de regels van de kunst, maar werkt bij mij prima!

1. Je knipt 1 deel van het achterpand

  2. Je strijkt op dat deel 1 cm naad waar de rits komt.

3. Misschien kan je het niet goed zien. Maar nu leg je het deel op de stof en zoek je waar de print overeenkomt.


4. Als je nu de naad van de rits vastspeld, dan flap je het deel open met de goede kant op de goede kant.

5. Zoals hier! Speld alles vast en knip.


6. Als je nu ook de naad van de rits op het tweede achterpand strijkt, dan krijg je dit.


7. Omgedraaid

En nu kan je de rits stikken!

Veel succes :)Aan feestjes geen gebrek!

Zaterdag terug een verjaardagsfeestje en tegelijkertijd ook een afscheidsfeestje. Een vriendinnetje uit de klas is jarig en neemt die dag ook afscheid van haar vriendjes. Ze verhuist naar Portugal. Het zal wel een emotioneel afscheid worden, want zaterdag is de laatste dag dat ze elkaar zullen zien! 

Dit verdient een mega cadeau! 

Ik heb gekozen in samenspraak met de dochter om een kleedje, kroon en vlaggenlijn te maken. Het feestje gaat buiten door, dus misschien kunnen de vlaggetjes ook meteen gebruikt worden. Ze krijgt natuurlijk ook nog een ander cadeau extra. Speelgoed is altijd wel leuk!

Het stofje is van Petit Pan (stofje grenadine menthe). Het kleedje is een aangepast basiskleedje uit svdhz 1. Het kroontje heb ik van Mina dotter, Polkadotjes.blogspot. Ik heb wel kamsnaps gebruikt om te sluiten! Het model is mijn jongste dochter Noor. Ze hebben praktisch dezelfde maat ;).Een dubbel verjaardagsfeestje!

Verjaardagsfeestjes zijn altijd fun! En zeker een dubbel feestje. 
Maar wat maak je dan voor twee meisjes van 5 jaar. Het moet in ieder geval hetzelfde zijn maar toch net iets anders dat ze beiden leuk vinden. Toch altijd spannend! Wat als ze het niet leuk vinden. Voor twee poppen was er te weinig tijd. Zeker omdat het x 2 is! 
Na wat snuisteren in mijn boeken heb ik uiteindelijk het geschikte cadeau gevonden. In het naaiboek van Inge Snuffel " Knutselbos op wereldreis" vond ik een patroontje van een kikker met kroon. Dat moeten ze zeker leuk vinden. 

Aan de slag!
Op een dagje naaien was het klaar. Superblij met het resultaat :)


zaterdag 20 juni 2015

Binnenkort fotoshoot met als thema circus

Het circusstofje ligt hier al geruime tijd in de kast. Eindelijk mag ik het verwerken.
Het stofje is van Michael Miller, en is ook een stofje dat Miss Chips in haar collectie al eens gebruikt heeft.

Het modelletje is simpel. Bovenaan heb ik het basispatroon van svdhz 1 gebruikt maar flink wat aangepast. Onderaan een rimpelrok.


En dit zijn een paar foto's van de fotoshoot :)De foto's zijn gemaakt door een ongelooflijk goede fotograaf! Mirna Photography.
Echt een aanrader!