Babyjasje uit Zo geknipt 1

In de vorige blog kan je lezen dat ik nog een babyjasje wou maken, maar dat ik stof tekort kwam. 
kort daarna ben ik nog een lapje van de sweaterstof gaan kopen. Het enige stukje dat ontbreekte was een mouw.
Het zou jammer zijn om dat te laten liggen. En ik wou al zo lang dat leuke babyjasje maken uit 'Zo geknipt 1'. Nu lees ik overal dat er een nieuw patroontje in meerdere maten en mogelijkheden te koop is. Zeker de moeite! Want een kleiner maatje zou ik persoonlijk beter vinden om af te geven als kraamcadeau.

Buiten de sweater en de teddy had ik alles in huis. Daar wou ik niet speciaal voor naar de winkel. Een kleine uitdaging mag wel :)
En een uitdaging was het zeker! Twee stukken paspel in dezelfde kleur. Ik hoopte dat het langste lang genoeg was. Maar ik kwam net 5 cm tekort! Na een beetje friemelen heb ik er een klein stukje tussen gekregen dat gelukkig niet stoort.

Stiekem heb ik spijt dat mijn  kindjes hiervoor te groot zijn. Als ik toen zou kunnen naaien wat ik nu kan, ik zou het wel weten ;)


Stof: Moens
Patroon: Zo geknipt 1

Reacties

 1. Och, zo cute! Ik vind het ook jammer dat ik geen baby meer heb. Maar gelukkig komen er af en toe wel kleintjes bij waar we ons voor kunnen uitleven. Heel mooi gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super hè dat jasje. Ik ben helemaal fan van combinatie. Prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat een mooie combi! ik maakte het jasje ondertussen ook al enkele keren waaronder ook voor mijn dochtertje. Heeft ze erg lang plezier van gehad!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi! Ik maak het ook geregeld als baby cadeau.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wauw, zo een wijs jasje, ik denk dat ook altijd als ik dat jasje in het boek zie 'ik wou dat ik nu zulke kleintjes had', amai, ik zou ook weten wat genaaid!
  Jouw jasje is perfect!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Supermooi! Heb exact hetzelfde stofje liggen en wist nog niet goed wat ermee te maken, tot nu :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zo'n jasje maak je moeiteloos voor jouw schatten op basis van het patroon in het boek 'Remi en Cosette' van Valérie Boone :-) (zie ook enkele post bij Emma en Mona)
  Ik kijk ook soms met weemoed naar de mooie babypatronen, maar toen had ik wellicht de energie niet gehad om te naaien ... Gelukkig heb ik twee kleine nichtjes :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een mooi exemplaar! Goed dat je het afkreeg, als ik het zo lees ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Supermooi en schattig! Ik kocht net het hele patroon, al heb ik het boek ook. Maar ik zag het al zo vaak en iedereen is er zo zot van, en ik zou het zelf ook wel willen krijgen, dus dat leek me ideaal :-) binnenkort eens proberen als er weer wat baby's aankomen :-) als er hier ooit een derde komt, weet ik idd wat gedaan! Of beter: wat gemaakt :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt Barbara! Ik overweeg om het nieuwe patroon te kopen. Kan ik eindeloos variëren. Benieuwd naar jouw jasjes hoor!

   Verwijderen
 10. Wat een mooie combinatie weer! Ik vind het ook spijtig dat ik nog niet kon naaien toen Fleur klein was, maar nu maken we anderen er blij mee he!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is waar! Maar toch elke keer moeilijk om afstand van te doen ;)
   Bedankt!

   Verwijderen
 11. Prachtig jasje en prachtig in beeld gebracht!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Reacties
  1. Bedankt Majella! Een beetje aan het oefenen met de nieuwe camera :)

   Verwijderen
 13. Die kleurencombinatie, wauw!
  Een mooi jasje voor een kind van een ander :)
  zus 3

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Super! Ornje en mint, ik vind het een combinatie om van te snoepen. Héél leuk jasje!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Oh wat een prachtig jasje. Ik herken het: ben ook pas gaan naaien toen de kinderen baby-af waren. Jammer jammer, maar kraamkadootjes zullen er altijd zijn.
  Fenna
  sewingfenna.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts