Nature versus City

De lux dress & jumpsuit van Bel’Etoile is echt een zalig patroon! De twee jurkjes die ik maakte worden hier zo vaak gedragen dat de rest van de kleerkast praktisch onaangeroerd blijft. Het is dan ook een zeer leuk model met verschillende versies. Een jurkje met rimpelelastiek, of met tailleband. En een superleuke jumpsuit. Eigenlijk kan je zoveel aanpassen als je wilt. 
Je kan het al raden, ik ben grote fan! Of eerder wij zijn grote fan! ;)
En het goede nieuws is, dat wanneer je het patroontje tijdens de blogtour aankoopt, je er gratis de volwassen versie bij krijgt. 

En nu het stofje! Ik denk eentje van Mini Rodini. Een welbekend kledingmerk. Gekocht via een lieve naaivriendin. Ze vond de stof op een markt in Nederland. Het zou best kunnen dat de rol werd afgekeurd. Hier en daar zie ik dat er verf is uitgelopen. Een geluk bij een ongeluk dus! ;)

Voor wil weten hoe je de aanpassingen doet, plaatste ik wat beeldmateriaal op het einde. 

Handleiding: 

Om dit jurkje te kunnen maken deed ik enkel een aanpassing aan de mouwen. Ik maakte de ruffels al eerder en gebruikte hiervoor dezelfde techniek. 


Je knipt de mouwen bij. 
Ik knipte vanaf de hals tot aan de armsgaten op 8,5 cm. Naadwaarde aan de armsgaten inbegrepen. Aan de hals en zijnaden nog naadwaarde toevoegen. 
Je maakt een boog tot ongeveer 5 cm onder de oksel. 
De afstand kan je zelf ook wel bepalen aan de hand van een mouwloos jurkje of t-shirt. De ruffels knip je in een boog. 
Ik nam ongeveer 1/3 extra omtrek. Je meet hiervoor de armsgaten op. 
Bij mij zijn de panden voor de ruffels ongeveer 65 cm lang.
De breedte op het middelste punt is 8 cm. Naadwaarde inbegrepen.  Ik werkte de ruffels wel niet af en liet ze zo. Wil je liever een smal zoompje moet je het er nog bij rekenen

Je stikt 2 rimpeldraden en rimpelt tot het past aan de armsgaten. Je stikt vast. 
Ik doe dat altijd met de overlock.
Hierna stik ik de zijnaden. 


De hoekjes verstevig ik  achteraf met een gewoon stiksel. 

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts